.
Δήμητρα & Ελένη Αγιάννη Ο.Ε. 
Εισαγωγική Εταιρεία Ζωοτροφών - Πώληση Χονδρική 
H εταιρεία
Προϊόντα
Image Gallery
Tips
Επικοινωνία
Για εμπόρους
   
 
Εκπαιδεύστε το να τρώει

Οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποκτώνται νωρίς και προϋποθέτουν εκπαίδευση. Αυτό ισχύει για τα μικρά παιδιά αντίστοιχα, αλλά και για τα ζώα που ζούν μαζί μας.
Οι κανόνες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το ζωάκι σας σε μια σωστή διατροφή που θα του εξασφαλίσει καλή υγεία.

1 .Εσείς και όχι το ζώο είστε αρμόδιοι να αποφασίσετε τι πρέπει να τρώει. Μην ταλαιπωρείστε προσπαθώντας να μαγειρέψετε μια « πλήρη και ισορροπημένη τροφή» που ταυτόχρονα θα του αρέσει. Το πιο πιθανό είναι να μάθει να ξεδιαλέγει από το πιάτο του το κρέας και να τρώει μόνον αυτό. Επιλέξτε μια βιομηχανοποιημένη τροφή, καλής ποιότητας, κατάλληλη για το στάδιο της ζωής και τους ρυθμούς της δραστηριότητας του. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε.
2 .Η ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά, εξαρτάται από την ηλικία και το σωματικό του βάρος και βέβαια διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της τροφής. Υπολογίστε ακριβώς πόσο χρειάζεται και μην του δίνετε τίποτα περισσότερο, όσο κι αν επιμένει!
3 .Ταϊζετε το ζώο πάντα στο δικό του πιάτο, που θα τοποθετείτε στο ίδιο, συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού. Έχετε πάντα στην διάθεση του, ένα μπώλ με νερό που θα αλλάζετε τακτικά για να είναι φρέσκο και καθαρό.
4 .Αν έχετε πολλά ζώα, φροντίστε να έχει το καθένα τα δικά του δοχεία νερού και φαγητού. Μόνον έτσι θα ξέρετε τι, πόσο& αν έφαγε το καθένα!
5 .Ταϊζετε το ζώο σε συγκεκριμένες ώρες. Αφήστε την τροφή για λίγη ώρα (περίπου 20΄). Αν την μυρίσει και φύγει δυσαρεστημένο, μην ταράζεστε καθόλου, απλά μαζέψτε το πιάτο και ξανακατεβάστε το την ώρα του επόμενου γεύματος.
6 .Για να εξοικειώσετε το ζώο σε μια διαφορετική τροφή, αναμίξτε την με αυτήν που ήδη τρώει ευχάριστα και μέρα με την μέρα αυξήστε σταδιακά την ποσότητα.
7 .Μην προσφέρετε ποτέ φαγητό στο ζώο την ώρα που τρώτε. Το κακομαθαίνετε και το φορτώνετε με άχρηστες θερμίδες. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο βλέμμα του, απλά βγάλτε το έξω από το δωμάτιο την ώρα του φαγητού.
8 .Μην δίνετε στο ζώο λιχουδιές ανάμεσα στα γεύματα ειδικά αν είστε σε διαδικασία να το κάνετε να συνηθίσει μια καινούργια τροφή.
9 .Μην ταϊζετε ποτέ το ζώο με το ζόρι όταν δεν του αρέσει το φαγητό (εκτός αν είναι άρρωστο και ο κτηνίατρος σας έχει συμβουλεύσει διαφορετικά), γιατί έτσι το κακομαθαίνετε και του αποδυναμώνετε το βασικό ένστικτο της πρόσληψης της τροφής.
10 .Μην ενοχλείτε ποτέ ένα ζώο την ώρα που τρώει. Σερβίρετε την τροφή του και αποσυρθείτε. Η ώρα του φαγητού είναι ιερή και αυτό ισχύει και για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους.

  
 
 
 
site created & hosted by  think.gr L.t.d.